Logo

 

 

Edgar Degas
Meest populaire schilderijen

 

Edgar DegasHilaire Germain Edgar Degas (Parijs, 19 juli 1834 – Parijs, 26 september 1917) was een Frans impressionistisch kunstschilder en beeldhouwer.
Degas werd geboren als zoon van een welgesteld burger en bankier. Deze had de familienaam gesplitst, zodat de zoon eigenlijk van zijn achternaam de Gas heette. Beroemd geworden als schilder en tekenaar onder het impressionisme, bracht hij, als gevolg van zijn slechter geworden gezichtsvermogen, zijn laatste levensjaren door als beeldhouwer, met een al even opvallende reputatie. Degas was geen pure impressionist. Daarvoor bleef hij te trouw aan de classicistische tekenlijn van Jean Auguste Dominique Ingres en Jacques Louis David en bleef hij afzijdig voor de impressionistische kleurenscheiding. Desondanks deed hij graag zijn zegje bij de "refusés" en de contra-academisten van de Parijse cafés Guerbois of La Nouvelle-Athènes. Degas kreeg zijn eerste classicistische opleiding van F. Barrias en L. Lamothe, zelf een leerling van Ingres. Dit gebeurde van 1853 tot 1855, nadat hij eerst, sedert 1852, begonnen was in een eigen atelier in het huis van zijn vader. Tussen 1854 en 1859 trok Degas meerdere keren naar Italië, waar hij studies maakte van oude meesters, historiestukken en realistische portretten. In 1861 ving hij aan met zijn eigen thematiek: de overbekende paardenrennen. In 1862 ontmoette hij Édouard Manet en zij werden vrienden in wel en wee en in dispuut.

Zijn laatste historieschilderij exposeerde hij op het officiële Salon in 1865. Omstreeks deze tijd kwam hij in het Café Guerbois en leerde hij er onder anderen Claude Monet en Pierre-Auguste Renoir kennen. Het "oproer-complot" onder de naam van het Impressionisme was geboren. Samen met Manet reisde Degas in 1868 naar Londen. Gefascineerd door de muziek en het theaterleven begon hij zijn al even beroemde balletscènes te tekenen en te schilderen. In 1869 nam hij voor het laatst deel aan het Salon en ging daarna naar België.
In 1883 organiseerde de bekende galerist Durand-Ruel ineens twee tentoonstellingen, een in Londen en een in New York, waaraan Degas deelnam. Op de achtste en laatste expositie van de impressionisten, in 1886, presenteerde hij toch nog eens 15 van zijn werken. Hij kreeg zijn enige solo-tentoonstelling bij Durand-Ruel in 1892.Tussen 1909 en 1911 staakte hij, vrijwel blind geworden, elke artistieke activiteit. Hij overleed in zijn geboortestad op 83-jarige leeftijd.

                                                                                                           klik op de afbeelding voor vergroting

Edgar-Degas
Edgar Degas
The Tub
Classic-Nude-Paintings
Edgar Degas
Woman Combing Her Hair
Ballet-schilderijen-romantic
Edgar degas
Blue Dancers
 
 
Ballet-paintings-romance
Edgar Degas
Ballet Class
Edgar Degas Four Dancers
Edgar Degas Four Dancers
Edgar Degas Ballerines en Rose
Edgar Degas Ballerines en Rose
Edgar Degas ballet dancer
Edgar Degas
Ballet dancer
Edgar Degas L Etoile
Edgar Degas
L Etoile

 Vraag hier een vrijblijvende offerte aan: 
Binnen 48 uur ontvangt u een vrijblijvende offerte!

Voornaam: *
Achternaam: *
Adres: *
Postcode: *
Plaats: *
Land: *
Email: *
Telefoonnr:
Gewenste afmeting:
Uw afbeelding:
Opmerkingen/afmeting
 Akkoord met de algemene voorwaarden*
 
 
 
 
 
 
 
 

Vermeld belangrijke informatie zoals:
- Gewenste afmeting
- Aanpassingen en Wensen
- Eventuele deadline
- Foto óf artiest én titel schilderij